Ecotasa Baleares (Tasa turística de Mallorca)

L’impost turístic o impost de turisme sostenible és un import que cobra el Govern de les Illes Balears als turistes que visiten Mallorca. L’impost està pensat per recaptar per garantir que la bellesa natural de Mallorca es mantingui correctament i per garantir que el turisme es mantingui sostenible durant la temporada alta turística, ja que el nombre de turistes que visiten Mallorca ha anat augmentant contínuament. L’impost també es recapta per finançar la inversió en turisme de temporada baixa, activitats culturals i infraestructures per a activitats per als visitants de temporada baixa, ciclistes, excursionistes i visitants del patrimoni natural de Mallorca. L’impost ha finançat projectes que inclouen la millora de camins rurals per augmentar la seguretat tant per a ciclistes, excursionistes i visitants de temporada alta. Inversió en zones històriques com Alcúdia, un poble medieval emmurallat i patrimoni de la humanitat. Inversió als pobles de l’interior per protegir-hi edificis històrics i millorar els serveis locals perquè cada cop més turistes pugui gaudir del patrimoni de Mallorca sense augmentar la càrrega de les infraestructures de l’interior de l’illa. La pressió ecològica d’aquesta afluència turística cada cop més gran ha estat considerable. La taxa turística s’aplica a tots els tipus d’allotjament que inclouen propietats privades amb llicència oficial de vacances ETV, hotels, resorts, vil·les, hostals i creuers. Els tipus impositius de la temporada alta 2022 són els següents: 4 € per dia per als hostes allotjats en hotels de luxe que es classifiquen en hotels i resorts de 5 estrelles o 4 estrelles superiors. 3€ per dia per als hostes allotjats en allotjaments de gamma mitjana en general hotels de 4 i 3 estrelles 2€ per dia per als hostes allotjats en hotels de 3 estrelles i creuers L’impost no s’aplica als menors de 16 anys ja que estan exempts de pagar la taxa turística. L’impost es cobra a l’arribada, els propietaris d’allotjaments de lloguer turístic ETV han d’informar els hostes de l’import que hauran de pagar per la taxa turística abans d’arribar perquè puguin calcular l’import com a part de les despeses durant les seves vacances. El propietari és responsable del pagament de l’impost al Govern Balear, si el propietari no cobra l’impost als seus hostes encara està obligat a pagar al Govern Balear l’import íntegre de l’impost per cada hoste. El propietari també és responsable d’informar a la Guàrdia Civil de les edats i el nombre d’hostes que s’allotgen a la seva propietat, cosa que es pot fer en línia amb un compte a Hospederías Guardia Civil. L’impost turístic està sent utilitzat pel Govern Balear de les següents maneres:
 • Protecció i conservació del medi ambient i del patrimoni natural de les illes.
 • Promoure el turisme sostenible fomentant la visita en temporada baixa durant els mesos de tardor i hivern.
 • El fons fiscal s’utilitza per preservar i renovar els patrimonis culturals com els edificis històrics situats a les illes.
 • El fons fiscal també s’utilitza per crear oportunitats laborals en el sector turístic i més oportunitats d’ocupació fora de la temporada alta del turisme que és la temporada d’estiu.
 • El fons també s’utilitza per a la investigació cap a mesures correctores dels problemes associats al canvi climàtic.
Cal tenir en compte algunes coses importants a l’hora de calcular l’import de l’impost, que són les següents: –
 • L’impost es cobra cada dia per persona
 • L’impost depèn de la categoria d’allotjament
 • Hi ha una reducció de la tarifa a la meitat a partir del 9è dia de vacances
 • L’impost es redueix a una quarta part de la temporada alta en temporada baixa
 • Els menors de 16 anys no han de pagar cap impost
 • L’impost s’ha de pagar durant el registre d’entrada a l’allotjament
A partir d’aquests indicadors, es pot calcular fàcilment l’import de l’impost que s’ha de pagar. Així, l’impost es pot calcular fàcilment en funció dels canvis en els diferents factors aplicables, com ara quin tipus d’allotjament es tria, el nombre de nens menors de 16 anys en el grup, el nombre de dies que passen durant les vacances i si les vacances estan programades en temporada alta o temporada baixa. Els propietaris d’habitatges de lloguer turístic poden declarar l’import pagat per cada grup de visitants a la seva propietat individualment o utilitzar un formulari modular trimestral o anual. Els pagaments es realitzen en línia a la pàgina web de l’ATIB (Agència Tributària Illes Balears), l’accés al sistema es fa mitjançant un certificat digital Cl@ve amb usuari i contrasenya. El formulari utilitzat per fer els pagaments dependrà del tipus de llicència ETV i del nombre de convidats cada any. Si voleu més informació o teniu preguntes, poseu-vos en contacte amb nosaltres.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Uneix-te a la discussió

Compare listings

Compare