Sol·licitud de Llicència Turística EVT a Mallorca

A partir del març de 2022 les noves sol·licituds queden suspeses fins que la principal autoritat urbanística de Mallorca hagi completat una revisió del turisme a les Illes Balears amb els ajuntaments de les illes.

A partir del març de 2022 les noves sol·licituds queden suspeses fins que la principal autoritat urbanística de Mallorca hagi completat una revisió del turisme a les Illes Balears amb els ajuntaments de les illes. Alguns ajuntaments encara emetran un certificat que atorga el dret a sol·licitar una ETV a la seva zona, tal com es descriu a la PRIMERA PART, ja que la revisió pot trigar un temps, això podria reservar el vostre dret a una llicència turística un cop finalitzada la consolació.

Pot ser que valgui la pena sol·licitar i pagar la taxa perquè el certificat sigui una de les primeres llicències ETV concedides quan s’aixequi la suspensió.

Quan s’aixequi la suspensió, actualitzarem la informació aquí si hi ha hagut canvis a l’aplicació.

Els propietaris d’apartaments i xalets a Mallorca poden sol·licitar una llicència turística per oferir legalment la seva propietat com a lloguer de vacances sempre que la propietat compleixi determinats criteris.

1) Només són elegibles els immobles situats en zones homologades pel Consell de Turisme.

2) Cap propietat que tingui menys de 5 anys no pot sol·licitar una llicència turística.

3) Cap propietari pot tenir més de 3 propietats de lloguer.

4) Tot lloguer vacacional ha de tenir tant una cèdula d’habitabilitat com un certificat energètic que ha de tenir un cert nivell en funció de l’antiguitat de l’immoble, ambdós han d’estar actualitzats. Comproveu abans de qualsevol sol·licitud que els certificats caduquin al cap de 10 anys.

Hi ha 3 tipus de llicències per a propietats residencials.
ETVper a xalets finca o qualsevol propietat independent.
ETVPL per a apartaments o cases de poble, tots dos requereixen l’acord dels veïns o, en el cas d’un edifici d’apartaments, la comunitat de veïns de l’edifici.
ETV60Per als immobles que només es poden llogar durant 60 dies a l’any, el propietari pot escollir un dels mesos de temporada alta per incloure en els 60 dies de la llicència.

La sol·licitud de llicència turística es pot dividir en 3 parts principals.

PRIMERA PART Reserva de la vostra llicència de turisme de les disponibles actualment a l’ajuntament o municipi on es troba la vostra propietat. Quan s’hagin omplert totes les places es farà una llista d’espera.
Si l’ajuntament té llicències disponibles, emetran un certificat que confirma que la vostra propietat es troba en una “zona” que permet llogar vacances. Algunes zones s’han classificat com a “saturades” i algunes no podran obtenir una llicència completa de 365 dies, però és possible que hi hagi una llicència de 60 dies en funció del tipus de propietat. El cost d’aquest certificat és d’aproximadament 80 € i triga 5/6 dies a preparar-se.
Amb el certificat de l’ajuntament es pot emplenar un formulari de sol·licitud (que es pot descarregar en línia).

Afegeix el nom comercial de la teva propietat, el nom amb el qual s’anunciarà i el número de telèfon 24 hores que ha d’estar disponible per als clients.
Porta aquest formulari (i una còpia) juntament amb les 3 còpies dels fulls d’ordre bancari de pagaments i l’original i còpies de la `cèdula d’habitabilitat’ i certificat energètic es porta a les oficines de turisme de Palma. Aquesta oficina es troba just al costat del passeig del Born, a prop del passeig Marítim i de la catedral. És important tenir en compte que només podeu sol·licitar el nombre de places que apareixen a la “cedula”.

SEGONA PART Aproximadament un mes després de reservar les places turístiques, tal com s’explica a PRIMERA PART, se us demanarà que torneu a Palma per recollir un certificat que confirmi la reserva de places juntament amb els formularis per pagar el 20% inicial del cost global de la llicència turística mitjançant transferència bancària. Els propietaris dels apartaments hauran de pagar 875 € per plaça per una llicència de 5 anys. Els propietaris de viles pagaran 3500€ per plaça per una llicència indefinida. Com a exemple, un apartament de 2 habitacions amb 4 llits / places té un cost total de 3500 €, a pagar durant 5 anys. Al propietari d’una vila de 4 habitacions, amb 8 llits / places, se li demanarà que pagui 28.000 € també a pagar durant 5 anys.

TERCERA PARTLa fase final és la presentació de la documentació, juntament amb el comprovant de pagament que es va esmentar anteriorment. En aquest pas caldrà confirmar les instal·lacions i equipaments que disposa l’immoble, un pagament d’impostos d’aprox. 300€ per començar l’activitat com a lloguer turístic. Els propietaris hauran de confirmar que també tenen una assegurança de responsabilitat civil adequada. Els propietaris d’apartaments hauran de proporcionar proves registrades que la comunitat va acordar per majoria acceptar lloguers vacacionals al seu edifici. També han de demostrar que tenen comptadors i factures individuals. Després de la presentació dels treballs finals, s’assignarà un número de llicència provisional i els propietaris poden esperar una inspecció de la propietat. Des del moment d’obtenir un número de llicència provisional, serà possible promocionar la propietat i acceptar les reserves.

OBLIGACIONS Els propietaris s’han de registrar a la Guàrdia Civil per proporcionar informació setmanal dels seus hostes poc després de la seva arribada i, també, al departament fiscal per al pagament de l’impost turístic de cada persona major de 16 anys. Naturalment, molts propietaris utilitzaran agents fiables per cobrir aquests aspectes. Caldrà contractar un comptable per assegurar-se que les declaracions d’impostos es completen correctament en declarar els ingressos i els costos corrents.
Tota publicitat i contractes de lloguer de vacances han de mostrar clarament el nom comercial i el número de llicència. Això facilitarà als visitants identificar si una propietat té una llicència i si hi ha una aplicació disponible per a aquest propòsit.

Si voleu més informació o teniu preguntes, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uneix-te a la discussió

Compare listings

Compare