Venda d’una propietat a Mallorca

max harlynking Irn0tSJPPWY unsplash

Venda d’una propietat a Mallorca

Documents necessaris per oferir un immoble en venda Si necessiteu ajuda, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

La documentació requerida per a la venda d’una propietat a Espanya ha canviat ràpidament els darrers deu anys, la majoria d’aquesta llista ara és obligatòria.

Podem ajudar-te amb tots els tràmits que s’indiquen, fer una valoració de la situació jurídica del teu immoble i els documents que es requeriran per vendre el teu immoble.
.
Si necessiteu altra documentació per completar la vostra venda, recomaneu arquitectes i arquitectes tècnics locals (aparelladors) que omplin la documentació per vosaltres.

Si us plau, no dubti en contactar amb nosaltres per obtenir una consulta gratuïta.

Despeses i documents necessaris per a la venda d’un immoble

Molts advocats de compradors requeriran molts dels documents necessaris per a una venda abans d’escriure i signar una opció de compra, un comprador serà més confiat i més propens a fer una oferta si, com a mínim, el venedor pot proporcionar un Certificado de Habitabilidad (Cedula) i a Certificado de Energética.

Molts compradors locals i estrangers no visitaran una propietat rural que no tingui un
Cedula a causa de la gran quantitat de propietats que no són legals a Mallorca a través d’un
La cèdula no és una garantia de la legalitat duna propietat, molts pregunten si una propietat té una
Cèdulaabans que preguntin res més.

Obligatori *

1) Escriturade propietat i documentació de canvi de propietat en el cas d’herència.

2) Document de registre cadastral de l’immoble Nota Simple.

3) Últim rebut de l’impost municipal IB’s

4) Últim rebut dels impostos sobre basuras. ( Impuesto de Recogida de Basuras )

5) Contractes a nom del propietari per aigua, electricitat, gas, telèfon… No a nom d’un llogater.

6) Factures finals de qualsevol servei, aigua, llum, gas, telèfon a nom del propietari no a nom d’un llogater.

7) Certificado de Habitabilidad vigent des de la data d’expedició del certificat té una vigència de deu anys, també es coneix com a Cèdula. Cases més antigues que no han tingut mai una Cèdula que és habitual en pobles de gran antiguitat que són propietat d’una mateixa família des de fa molts anys i finques rústiques de gran antiguitat.
La fórmula per sol·licitar una Cèdula és sol·licitar retrospectivament una “Cedula Carrencia” que el tècnic competent ha de sol·licitar a l’ajuntament la documentació i elaborar un informe amb fotografies i plànol de l’immoble.

8) Certificado de Energética,obligatori des de 2013, també obligatori abans que la propietat es pugui oferir a la venda o al lloguer) En el cas d’edificis per reformar això no és obligatori, però la majoria dels advocats dels compradors en voldran una còpia i ho consideren obligatori. . El certificat mostra la necessitat energètica de l’habitatge al llarg d’un any, les classificacions van de laA a la G (sant A la més alta i G la més baixa) on s’ofereix informació sobre el consum d’energia i les emissions de gasos d’efecte hivernacle. diòxid de carboni (CO2) de l’edifici en condicions normals d’ocupació i ús.

9) Certificat de no hi ha infraccions urbanístiques, una notificació o certificat de l’ajuntament que no hi ha impostos locals, multes o expedients pendents per infraccions urbanístiques contra la propietat.

10)Expedient de Dominioper canvi de llei el 2015. En comprar amb hipoteca els m2 descrits en el Registre Catastral de l’immoble, han de coincidir amb els m2 descrits en el Títol de propietat y escritura. O el notari no pot vendre legalment la propietat quan la venda es finança amb una hipoteca. tanmateix, no s’aplica quan no s’exigeix una hipoteca per comprar. Per resoldre aquesta qüestió és necessària una prospecció geogràfica oficial, que pot requerir l’acord de qualsevol veí amb un límit de propietat inclòs a l’enquesta.

11) El certificado de antigüedad certificat de l’antiguitat de l’habitatge, document legal i oficial que indiqui la data en què s’ha acabat la construcció de l’habitatge o l’antiguitat de la finca consignada per l’ajuntament. O si la casa té alguna edat, l’ajuntament que emet el certificat, molts fan servir la data en què es va incloure la casa als seus registres. Per a alguns immobles calen proves d’edat, incloent fotografies i altra documentació que ha de presentar un arquitecte en un acte que l’ajuntament accepta com a prova d’edat. A l’hora de comprar una propietat per reformar és especialment important que el comprador tingui informació recopilada a partir de fotografies aèries des del 1956 en endavant. L’ajuntament podrà restringir la reforma de parts d’un immoble si no se n’acredita la preexistència en la data en què es van modificar les lleis urbanístiques afectant el nivell d’ocupació permès a solars urbans i rústics.

Si es ven un immoble que requereix una reforma integral o una reforma d’una part de l’estructura, el certificat deixarà clara al comprador la legalitat de l’immoble.

Apartaments

12) Només aplicable als apartaments, la ITE és una enquesta de les condicions d’un edifici d’apartaments sencer. La comunitat de veïns ha de sol·licitar i després actuar sobre els resultats de l’enquesta o ser multada. S’aplica als edificis de més de 50 anys d’antiguitat.

13) Apartaments en comunitats de propietaris, certificat del president o administrador de la comunitat on consti que l’actual propietari ha fet tots els pagaments fins al moment i no té cap quota pendent a pagar a la comunitat.

Costos obligatoris del venedor

PlusvalíaImpost de l’Administració local sobre l’increment del valor del valor del sòl des de l’última venda de l’immoble, o en un nou règim que alguns ajuntaments han adoptat, sistema que reflecteix l’evolució del mercat immobiliari al llarg del temps que ha estat l’habitatge. propietat.

Comissions d’Agència Immobiliària (Normalment entre el 5% i el 7% del preu de venda més IVA)

Impost sobre guanys del capital CGT Per als residents tributaris a Espanya 19 per cent per als primers 6.000 euros de benefici 21 per cent per a beneficis entre 6.000 i 50.000 euros, 23 per cent per a qualsevol benefici superior a 50.000 euros. La CGT es calcula a un tipus més elevat per als No residents que no siguin contribuents a Espanya. Per a alguns hi ha excepcions, vendre la vostra propietat o residència principal amb la intenció d’adquirir una nova residència permanent. Majors de 65 anys venent una propietat que ha estat la seva residència permanent durant més de tres anys, CGT no s’aplica i no està obligat a invertir en una altra propietat. Immobles que s’han comprat a Espanya fins al 31 de desembre de 1994 encara que no estan exempts de CGT, però tenen dret a una reducció de CGT.

Retenció del 3% per als venedors no residents per part de les autoritats fiscals, s’espera que el comprador pagui el 3% del preu a les autoritats fiscals d’Espanya com a retenció fiscal de CGT per tal de cobrir la responsabilitat de CGT del venedor.

Contacta amb nosaltres per vendre o llogar la teva propietat.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uneix-te a la discussió

Compare listings

Compare